DREAMSTORY #1: Marjan van de Bult

Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind je je nieuwe dreambuddy!

Mijn allereerste dreamdesigner is Marjan van de Gelukfabriek! Ik bewonder haar enorm en ze heeft zo’n mooi verhaal. Ik mocht Marjan helpen met haar online programma ‘Fabriceer jouw geluk‘.

Wil je wat over jezelf vertellen?

Wat superleuk dat ik mijn Dreamstory mag delen! Ik ben Marjan van de Bult en sinds 2014 eigenaresse van Gelukfabriek. Dat ik een eigen bedrijf zou starten was niet geheel in de lijn der verwachting. Ik had als klein kind wel hele mooie en grote dromen, maar het échte ondernemen zat er niet direct in.

Toch merkte ik dat ik mijn draai in loondienst niet helemaal kon vinden. Daarnaast gebeurde er privé ook van alles en stond mijn wereld behoorlijk op zijn kop. Ik besloot om één van mijn dromen waar te gaan maken en vertrok naar Malawi om daar vrijwilligerswerk te doen. Mijn tijd in Malawi was heel bijzonder. Er vielen zoveel kwacha’s (kwartjes) en ik wist dat ik het thuis ook anders wilde doen.

Niets was minder waar; zo gauw dat het thuis normaal was dat er weer water uit de kraan kwam, zo snel was het ook weer gewoon dat ik vooral bezig was met de verwachtingen van anderen en hing ik weer heel erg aan mijn oude patronen. Wat is kiezen voor zekerheid en vastigheid dan een lekkere basis (tenminste, zo leek het). Ik merkte steeds vaker dat ik het niet trok op deze manier. Soms werd ik er zelfs ziek van. De verveling op het werk sloeg toe, waardoor ik steeds meer projecten en dingen naar me toe trok en de lat steeds hoger kwam te liggen.

Uiteindelijk besloot ik dat ik beter kon stoppen met de baan waar ik in zat en solliciteerde naar een andere functie. Dit gaf mij tegelijkertijd ook de ruimte om uit te gaan zoeken wat ik wél wilde, want ik wist dat daar de oplossing in lag.

Ik nam coaches in de arm, las tientallen zelfhulpboeken en nam elke mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan. Totdat ik merkte dat ik echt gelukkig werd van het inspireren van anderen om dit ook te gaan doen. Want er bleken nog zoveel meer vrouwen te zijn die hier mee worstelden.

Dit betekende het inschakelen van één van de beste businesscoaches en gáán. Uitzoeken en ontdekken waar ik echt gelukkig van werd en hoe ik dit kon wegzetten in een bedrijf. Gelukfabriek dus in mijn geval. Ondertussen gebeurde er zowel privé als zakelijk van alles en merkte ik dat mijn focus steeds meer kwam te liggen op de ambitieuze ondernemende vrouw. De vrouw die net als ik ook een eigen bedrijf wilde starten en zelfs vroeg om mijn hulp. Tijdens mijn zwangerschap en de periode na de geboorte van onze dochter ben ik mijn bedrijf gaan omgooien naar de zakelijke markt. Het is mijn missie dat mensen die starten met een onderneming, spreken van een bedrijf en niet van een bedrijfje. Ik wil dat alle vrouwen die mooie dromen en wensen hebben dit om weten te zetten naar concrete acties en doelen zodat ze een succesvol bedrijf neer kunnen zetten.

Waar ben jij het meest trots op wat je hebt bereikt in 2017?

Ik ben trots op de vrouwen die wilden gaan voor hun geluk en succes en waar ik een bijdrage aan heb mogen leveren. Dat deze vrouwen het vertrouwen hebben in zichzelf, durven gaan staan voor wat ze willen doen en daarin keuzes durven te maken. Ik mag daarmee ook direct trots op mezelf zijn, want ik heb mede mogelijk gemaakt dat zij deze keuzes durven te maken, dat er stappen gezet zijn en dat er daarmee successen worden geboekt.

Daarnaast ben ik supertrots op mijn nieuwe Gelukfabriek Business Boost Bucketlist waarmee ik 10.000’en vrouwen wil helpen om van een (startend) bedrijf een succesvol bedrijf te maken.

Wat staat er op jouw dankbaarheidslijstje van 2017? Maak een top 5!

Is het cliché als ik zeg dat ik eigenlijk overal dankbaar voor ben? Want misschien voelt het op het moment dat iets gebeurt niet als iets moois, alles wat er het afgelopen jaar is gebeurt is een mooie wijze les voor mij geweest. Zo probeer ik ook altijd in het leven te staan. Wat kan ik er uit halen, wat kan ik er van leren.

Als ik dan écht moet kiezen komen deze 5 punten bij mij op:

  1. Mijn dochter! Wat leert zij mij veel, wat is zij een spiegel en wat ben ik dankbaar dat ik me mag laten inspireren voor en door haar.
  2. Ik ben dankbaar voor mijn klanten, de mensen die het vertrouwen in mij hebben en samen met mij willen groeien naar een succesvol bedrijf.
  3. Alle lieve collega’s en mensen om mij heen die mij elke dag weer steunen, die ik mag bellen als ik hulp nodig ben, die ik mag bellen als ik iets leuks te vertellen heb en die mij ook alle geluk en succes van de wereld gunnen
  4. Ik ben dankbaar voor pen en papier. Ik schrijf alles en je kunt mij echt niet blijer maken met een lekker schrijvende pen en een mooi boekje. Als ik schrijf komen de meest fantastische ideeën. Lukt het me om de chaos uit mijn hoofd te halen door alles in lijsten te zetten. Door te schrijven kan ik ergens van een afstand naar kijken en helpt het mij om los te laten. Als iets ergens staat geschreven, kan het uit mijn hoofd en kan ik voelen of ik iets écht wil doen.
  5. Mijn bed?! Ik ben er soms (veel) te weinig te vinden, maar wat is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen als ondernemer. Ik heb geïnvesteerd in een heel erg fijn bed, omdat ik het belangrijk vind om mijn rust te pakken en uitgerust weer aan mijn volgende dag te beginnen. Alleen op die manier kan ik er écht zijn voor mijn klanten en werken aan mijn missie.
Wat heeft mijn programma DESIGN YOUR DREAM voor jou betekend?

DESIGN YOUR DREAM betekent voor mij vrijheid. Vrijheid om te ondernemen zoals ik dat wil. Mijn salespage en academie er zo uit te laten zien zoals ik dat wil. Het is mijn visitekaartje. Het geeft weer wie ik ben en hoe ik onderneem. Nu ik klaar ben met mijn nieuwe branding, wordt het ook tijd om de nieuwe salespage en academie aan te pakken en ik kan niet wachten om ook hiermee aan de slag te gaan!

Welke dromen zet jij op jouw wensenlijstje (to-do lijst) voor 2018?

Ik mag in 2018 een heel erg gaaf project lanceren. Het is een grote droom omdat dit naast mijn producten en diensten zó veel mensen gaat helpen om een succesvol bedrijf te starten.Daarnaast is het mijn droom voor 2018 om nog meer mensen kennis te laten maken met Gelukfabriek door te spreken op 3 podia over mijn verhaal, mijn reis naar het ondernemerschap en de reis van de start tot aan nu.

Mijn 3e droom die ik graag met je deel is het creëren van een team waarmee ik (startende) ondernemers van a tot z kan inspireren en begeleiden naar een succesvol bedrijf. Want als ik een ding heb geleerd, is dat je het ondernemen niet alleen kan, maar zeker ook niet wil doen.

★ Website van Marjan gelukfabriek.nl

Bedankt voor het delen van jouw Dreamstory Marjan! Heb jij nu ook al mega veel zin in 2018? Download gratis mijn werkboek ‘Maak een plan voor website‘ en maak een waanzinnig plan voor volgend jaar!

Veel liefs en tot morgen bij de volgende dreamstory <3
#loveyourdreamstory

GRATIS DOWNLOAD

Maak een plan voor
je website!

[magicactionbox]

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind...

Lees meer
DREAMSTORY #20: Sonja Morbé

DREAMSTORY #20: Sonja Morbé

DREAMSTORY #20: Sonja Morbé Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind...

Lees meer
DREAMSTORY #19: Maris Nunumete

DREAMSTORY #19: Maris Nunumete

DREAMSTORY #19: Maris Nunumete Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien...

Lees meer

Gratis e-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Gratis 3-daagse: Creëer meer vrijheid en onafhankelijkheid met een online programma

Als je je aanmeldt voor de gratis 3-daagse, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Blijf op de hoogte wanneer ik een nieuwe ronde start van Next Level!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

Gratis e-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

25 musthaves plugins voor WordPress

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!