DREAMSTORY #20: Sonja Morbé

Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind je je nieuwe dreambuddy!

Mijn volgende dreamdesigner is Sonja Morbé. Wauw wat heeft zij mega veel bereikt in één jaar. Ze heeft twee droomwebsite gemaakt met mijn programma en met de driedaagse workshop en ze is nu bezig met haar online programma. Ik ben erg benieuwd naar haar plannen voor 2018! Bekijk snel haar dreamstory!

Wil je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Sonja en ik geniet enorm van leren en dan mijn kennis te delen. Natuurlijk heb ik wel een favoriet onderwerp: goed onderwijs voor hoogbegaafde sensitieve kinderen. Mijn missie luidt dan ook: ik wil kennis en kunde delen, zodat ook hoogbegaafde sensitieve kinderen hun potentieel kunnen ontwikkelen, zónder schaamte en in verbinding met anderen.

Gelijke kansen door ongelijk onderwijs, daar geloof ik in. Als iedereen hetzelfde onderwijs krijgt, dan lukt het niet iedereen om zijn of haar potentieel te ontwikkelen. We denken vaak dat hoogbegaafde kinderen er vanzelf wel komen, maar dit is niet zo. Het doet mij veel pijn om prachtig potentieel verloren te zien gaan. Voor het kind en voor ons allemaal in de wereld.

Ondernemen zit in mijn bloed. Met mijn gedrevenheid, behoefte tot autonomie en regelmatig alleen kunnen werken, is het werken op een kantoor voor een baas zelden prettig voor mij. En ik heb veel diversiteit nodig: ik maak projectplannen voor het onderwijs, ontwikkel beleid, voer onderzoeken uit, schrijf e-learning programma’s, zet voltijds onderwijs voor hoogbegaafdheden op en geef scholing. De scholing bestaat bijvoorbeeld uit studiedagen of een jaaropleiding tot specialist hoogbegaafdheid.

Zo leuk; afwisselend en dankbaar werk!

Waar ben jij het meest trots op wat je hebt bereikt in 2017?

Ik ben enorm trots op de fantastische samenwerking die ik heb met mijn collega, Merel Sprong. Het is zo makkelijk en fijn om met haar te werken. We hebben elk een andere invalshoek die zo aanvullend is. We hebben samen plezier. En het is ons samen gelukt om onze jaaropleiding echt goed stevig in de markt te zetten. Dit komt nu in 2017 in een stroomversnelling.

Ook ben ik erg trots op het razend snel realiseren van twee websites. Eén website in een week tijd en één website in 4 dagen tijd. Het was zo’n uitstel-ding van mij op mijn to-do list, maar wat een geweldige tijd heb ik beleefd om dit te maken met het programma van Rosanne in een heerlijk hotel.

Wat staat er op jouw dankbaarheidslijstje van 2017? Maak een top 5!
 1. Mijn gezin en ouders: alle ruimte die ik krijg van mijn man, kinderen en ouders als ik heel gedreven ergens in zit en niet met mijn aandacht bij hen ben.
 2. Mijn collega Merel: alle inspiratie, geduld en ruimte die wij elkaar bieden, waardoor samenwerken voor ons allebei echt iets oplevert.
 3. Mijn klanten: alle vertrouwen, waardering en ruimte die ik van hen heb gekregen om zo samen passend onderwijs te realiseren voor hoogbegaafde sensitieve kinderen.
 4. Dat mijn kinderen zo goed in hun vel zitten. Een absolute voorwaarde voor mij om zelf ook echt gelukkig te zijn.
 5. De prachtige zeilvakantie in Kroatië. Dat we dit kunnen doen en we ook als gezin zo van genieten.
 6. Sorry, nummer zes moet ook. Dankbaar voor Rosanne: haar expertise, maar ook hoe ze dit jaar mij heeft geholpen bij een onhandige mail-communicatie. Heel fijn hoe ze dit heeft opgelost tussen mij en een ander.
Wat heeft mijn programma DESIGN YOUR DREAM voor jou betekend?

Ik deed mee met drie programma’s bij Rosanne. Twee keer de 3-daagse ‘Design Your Dream’ en het nieuwe programma om een online programma te ontwikkelen. Het online programma maken loopt nog. De 3-daagse heb ik in september en in november gevolgd. Ik vond het echt een uitje om in een geheel verzorgd hotel even helemaal onder te dompelen in het bouwen van je website. Zo’n heerlijke ontspannen omgeving en met Rosanne alle expertise naast je. Het is me twee keer gelukt de website binnen een week helemaal af te hebben. Zo mooi hoe ik nu twee websites heb gemaakt. Ik ga echt nooit meer op andere wijze een website bouwen.

Het andere programma loopt nog. Ook dit loopt erg soepel, goed gepland, inspiratievol en met veel aandacht van Rosanne en Linda. Ze houden je echt bij de les, je krijgt eigen ruimte, maar ze zorgen er ook voor dat je steeds wat doet en vooruit komt. Ook in drukke tijden.

Ik zou met alles nooit zover gekomen zijn zonder deze programma’s.

Welke dromen zet jij op jouw wensenlijstje (to-do lijst) voor 2018?
 1. Online programma realiseren: zodat veel meer scholen een goed beleidsplan hebben om passend onderwijs te realiseren voor hoogbegaafde leerlingen
 2. Jaaropleiding structureel twee keer per jaar verkopen aan samenwerkingsverbanden
 3. Een nieuwe kaartenset over vooroordelen hoogbegaafdheid op de markt brengen
 4. Bloggen voor mijn beide websites
 5. Nieuwe structuur inrichten voor mijn administratie
 6. Meerdaagse studiedag ‘lesideeën’
 7. Databank oprichten met producten en lessenreeksen
 8. Herzien van mijn assessment-tool voor leerkrachten
 9. Herzien van mijn assessment-tool schoolprofielen
 10. Maandelijkse ontspanningsdag in mijn doordeweekse agenda
 11. Meer bewegen, gezonde leefstijl (minder koolhydraten)
 12. Minder stress ervaren met alle IT-zaken in huis of voor mijn werk
 13. Meer dag-uitjes met kinderen, man, vriendinnen
 14. Pensioensregeling op orde brengen… Het wordt echt tijd, ik stel het steeds uit
 15. Bewust genieten van alles wat ik al gerealiseerd heb
★ Website van Sonja www.wijssein.nl

Bedankt voor het delen van jouw Dreamstory Sonja! Heb jij nu ook al mega veel zin in 2018? Download gratis mijn werkboek ‘Maak een plan voor website‘ en maak een waanzinnig plan voor volgend jaar!

Veel liefs en tot morgen bij de volgende dreamstory <3
#loveyourdreamstory

GRATIS DOWNLOAD

Maak een plan voor
je website!

[magicactionbox]

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind...

Lees meer
DREAMSTORY #19: Maris Nunumete

DREAMSTORY #19: Maris Nunumete

DREAMSTORY #19: Maris Nunumete Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien...

Lees meer
DREAMSTORY #18: Marielle Bouw-Koller

DREAMSTORY #18: Marielle Bouw-Koller

DREAMSTORY #18: Marielle Bouw-Koller Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of...

Lees meer

GRATIS ROADMAP:Van offline naar online

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je online droombedrijf. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Blijf op de hoogte!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

25 musthaves plugins voor WordPress

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Gratis Instagram cursus: Creëer meer vrijheid en onafhankelijkheid met een online programma

Als je je aanmeldt voor de gratis cursus, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Schrijf je in voor de online kickstartweek!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!