DREAMSTORY #23: Marleen Sahetapy

Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind je je nieuwe dreambuddy!

Mijn volgende dreamdesigner en lid van mijn dreamteam is Marleen Sahetapy! De beste fotografe die ik ken! Marleen is echt mijn business buddie en ik kan altijd enorm goed met haar brainstormen. Nu heeft Marleen in 2017 echt mega stappen gemaakt en ik ben benieuwd naar haar nieuwe plannen. Bekijk snel haar dreamstory.

Wil je wat over jezelf vertellen?

Hi, Ik ben Marleen Sahetapy. Ik ben deze maand 39 geworden, moeder van Mahina (9) en bijna 17 jaar getrouwd met Dannis. In 2018 ben ik 14 jaar ondernemer, waarvan de laatste 7 jaar als fotografe.

Waarom ik ben gaan ondernemen? Puur vanuit een passie en een droom eigenlijk. Ik was werkzaam in het onderwijs als docent geschiedenis en maatschappijleer. Na de havo vroeg de decaan mij wat ik wilde worden. Dat wist ik niet, maar ik wist wel dat ik een beroep wilde waar ik het liefst zoveel mogelijk vrijheid kreeg. Het liefst binnen een vakgebied waarvan ik dacht “dat kan ik goed én dat vind ik leuk”.

Ik dacht meteen aan het onderwijs. Wel het liefst middelbare school, want de leerlingen zijn zelfstandiger. Dat geeft mij meer vrijheid en het leek mij geweldig om jonge mensen te onderwijzen, te inspireren, te ondersteunen en op weg te helpen. Lesgeven op een middelbare school is ook een beetje ondernemerschap. Je draait je eigen toko, bent op jezelf aangewezen als je de lessen geeft, je bepaalt de koers, houdt je leerlingen tevreden en gemotiveerd en houdt de cijfers en prestaties bij. Ik heb dat jaren met veel plezier en passie gedaan. Toch leefde er een droom om samen met mijn man te ondernemen. Hij was toen al 6 jaar ondernemer en had een studio in grafische vormgeving en (web)design met 2 partners.

In 2004 zijn wij samen naar de KvK gestapt en hebben we de sprong gewaagd. We zijn de horeca ingestapt en hebben de afgelopen 13 jaar samen een cateringbedrijf en toko gehad met twee vestigingen. Helaas kregen wij ook de economische crisis voor onze kiezen en zijn we van koers gewijzigd. Ondernemen is ook meeveren en jezelf steeds opnieuw uitvinden en bijsturen.

Ondertussen werd in 2008 onze dochter geboren en kreeg ik voor Moederdag een camera. Toen ik die nieuwe camera cadeau kreeg, ben ik mij gaan verdiepen in fotografie omdat ik mijn dochters groei wilde documenteren. Alle stappen in haar leven, haar hele verhaal wilde ik vastleggen om het niet te vergeten. Daarnaast hadden wij een horecabedrijf dus ik maakte ook foto’s van onze gerechten en onze winkel.

Mijn man maakte de website en folders en het balletje ging rollen. Steeds vaker vroegen collega ondernemers uit de winkelstraat wie onze folders en flyers maakte en wie de foto’s had gemaakt. Zo ontving ik eigenlijk mijn eerste fotografie opdrachtjes en hielp ik de ondernemers uit mijn netwerk aan beeldmateriaal voor online en offline gebruik.

Hieruit is mijn missie geboren. Ik help ondernemers aan portretten en beelden voor hun personal branding en bedrijfsgroei. Ik help ze om hun bedrijf in beeld te brengen en hun verhaal authentiek en krachtig neer te zetten.

Waar ben jij het meest trots op wat je hebt bereikt in 2017?

Ik heb lange tijd twee bedrijven gerund, het cateringbedrijf samen met mijn man en mijn fotografie. Dat was spannend, maar ook slopend. Ik ben er trots op dat ik in 2017 zo enorm gegroeid ben dat wij in 2018 definitief de deuren kunnen sluiten van ons horecabedrijf en ons volledig kunnen focussen op mijn fotografie.

Ik ben ook enorm trots op het feit dat ik dit afgelopen jaar heel veel in mijzelf heb durven investeren. In persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik onderneem dan wellicht al lang, toch heb ik mezelf klein gehouden en heb ik (zoals veel vrouwen volgens mij) de neiging om mijzelf niet op de eerste plek te zetten.

Daarnaast ben ik ook megatrots dat er nu meerdere magazines en 4 boeken op mijn bureau liggen waar ik de cover voor heb mogen fotograferen, waarvan 1 heel groot boek Eetbare schoonheid. Een boek waar 90% van alle foto’s van mijn hand komen. Een project van jaren; samengevat in 1 boek, opgemaakt door Nynke en geschreven door Ellen Wagenaar en Annemarie Kok.

Wat staat er op jouw dankbaarheidslijstje van 2017? Maak een top 5!

Er zijn heel wat punten die ik op kan noemen, wanneer ik dankbaar terugkijk op 2017.

 1. Met stip op 1 mijn gezin. Ik ben enorm dankbaar voor mijn lieve man en onze dochter.
 2. Mijn gezondheid. Ik weet helaas hoe kwetsbaar het leven ook kan zijn. Ik heb mijn moeder jong verloren en dit afgelopen jaar is ook mijn oom overleden. Je kan zoveel wensen hebben, maar als je je gezondheid niet mee hebt, heb je niet veel te kiezen. Dus ik ben enorm dankbaar voor elke dag dat ik mag opstaan in gezondheid.
 3. Mijn werk. Ik heb zulk gaaf werk. Ik ontmoet zoveel inspirerende, mooie mensen. Zoveel verhalen en zoveel leerzame levenslessen die ik mag vertellen met mijn camera! Ik help de ondernemers en in ruil daarvoor mag ik bij ze binnenkijken, een stukje met ze meelopen in hun bedrijf en hun ondernemersreis. Dat is zo bijzonder! Daar ben ik enorm dankbaar voor.
 4. Dat wij heel de maand oktober een droomreis hebben mogen maken naar Indonesië – de Molukken. Het was geweldig.. Meer dan bijzonder! Een maand weg.. Samen nieuwe herinneringen maken en mijn eigen verhalen in beeld brengen. Ook hier ben ik enorm dankbaar voor.
 5. Mijn auto! Oké, het was niet zo leuk dat na onze vakantie onze 2 auto’s er mee ophielden, maar hierdoor kocht ik wel mijn droomauto!
Wat heeft mijn programma DESIGN YOUR DREAM voor jou betekend?

Nog voor ik zelf geloofde in mijn werk en kwaliteiten als fotograaf, geloofde Rosanne al in mij. Ze maakte mijn eerste website voor mij en daarmee kon ik echt voor de dag komen. Ik geloofde hierdoor ook meer in mijzelf. Ik kon mijn werk ineens bekijken op een goed gebouwde, mooie site, in plaats van mijn simpele gratis Wixx-site.

Rosanne betrok mij in haar bedrijf, zodat zij haar klanten beter kon helpen. Hiermee zette ze mij ook in mijn kracht. Ik kon letterlijk met een druk op de knop zien en voelen wat mijn werk kan doen voor de ondernemer. Hoe ik kan bijdragen in de groei van een andere ondernemer. Rosanne maakt zulke mooie websites met mijn foto’s. We helpen beiden de onderneemster stralend en krachtig zichzelf te zien. Dat is zo gaaf!

In Rosanne heb ik echt een ondernemers-buddy gevonden en een mega goede coach, want Rosanne is enorm daadkrachtig en een echte toponderneemster. Ze helpt mij ook om te groeien. Daarnaast is de Design Your Dream community een heel fijn warm bad van onderneemsters, gul en hulpvaardig. Echt ontzettend verrijkend. Ik ben heel erg dankbaar dat ik deel mag uitmaken van Rosanne’s team en community.

Welke dromen zet jij op jouw wensenlijstje (to-do lijst) voor 2018?

Mijn dromen en to-do’s voor 2018:

 • Mijn eerste doel is om eind januari mijn nieuwe website te lanceren. Rosanne heeft een opzet gemaakt voor mijn nieuwe site. Ik ben achter de schermen begonnen aan een re-branding, met hulp van Nynke, Lyanne Vos en Doran van Veenendaal
 • Ik wil nieuwe diensten gaan aanbieden. Ik geef nu al 1-op-1 workshops en mentorschap voor fotografen; dat wil ik nog meer aanbieden.
 • Ik wil graag een VA die mij helpt, ondersteunt en accountable houdt ;). Ik ben dit afgelopen jaar echt te druk geweest en nu soms nog. Dus ja.. Een VA; héél graag.
 • Ik wil mijn boekhouding helemaal op en top hebben en volledig uitbesteden. Ik heb echt geeeeeeen liefde voor cijfertjes en bonnetjes.
 • Ik wil meer reizen. City trips, dagjes weg en weer 1 verre reis. New York en Hawaii staan nog hoog op de wishlist!
 • Met mijn zusje een trip maken (zussen-dag!)
 • Meer tijd vrijmaken om te bloggen en video’s op te nemen.
 • Ik wil minimaal 1 vaste vrije dag per week om aan mijn bedrijf te werken.
 • Ik wil me verdiepen of laten voorlichten over Profit First. Het boek heb ik inmiddels gekregen van een klant.. Nu nog tijd maken om te lezen.
 • Oh ja, dat ook.. Ik wil 2 boeken per maand lezen. Ze liggen al een tijdje op mijn nachtkastje namelijk, dus ik wil daar nu echt tijd voor maken.
★ Website van Marleen www.marleensahetapy.nl

Bedankt voor het delen van jouw Dreamstory Marleen! Heb jij nu ook al mega veel zin in 2018? Download gratis mijn werkboek ‘Maak een plan voor website‘ en maak een waanzinnig plan voor volgend jaar!

Veel liefs en tot morgen bij de volgende dreamstory <3
#loveyourdreamstory

GRATIS DOWNLOAD

Maak een plan voor
je website!

[magicactionbox]

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs

DREAMSTORY #21: Linda Wolfs Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind...

Lees meer
DREAMSTORY #20: Sonja Morbé

DREAMSTORY #20: Sonja Morbé

DREAMSTORY #20: Sonja Morbé Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien vind...

Lees meer
DREAMSTORY #19: Maris Nunumete

DREAMSTORY #19: Maris Nunumete

DREAMSTORY #19: Maris Nunumete Heb jij al een wensenlijstje gemaakt voor 2018 wat jij wil bereiken? De hele maand december deel ik elke dag een dreamstory, met de dromen en wensen van super leuke onderneemsters (mijn dreamdesigners). Laat je inspireren of misschien...

Lees meer

Gratis e-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Gratis 3-daagse: Creëer meer vrijheid en onafhankelijkheid met een online programma

Als je je aanmeldt voor de gratis 3-daagse, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Blijf op de hoogte wanneer ik een nieuwe ronde start van Next Level!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

Gratis e-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

25 musthaves plugins voor WordPress

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!