WEBSITE ZELF MAKEN OF UITBESTEDEN?

In deze blog vertel ik alle voor- en nadelen van je website zelf bouwen of uitbesteden. Twijfel jij nog? Lees dan snel mijn blog!

Ik ben nu inmiddels al zeven jaar webbouwer/webdesigner. Ik ontwerp websites en ik bouw ze ook zelf. Deze combinatie zie je niet vaak in websiteland ;-).

Je ziet vaak dat grafisch vormgevers een website heel mooi kunnen vormgeven en dat zij weer samenwerken met een webbouwer of programmeur om je website ook werkend te maken. Het is niet altijd even fijn en praktisch om met verschillende partijen te werken, want dit zorgt in de praktijk helaas vaak voor miscommunicatie en het duurt tegelijkertijd vaak maanden voordat je website écht live kan gaan.

De creatieve vormgever focust zich vooral, hoe kan het ook anders, op het design van je website.
Een website is in hun ogen vooral een prachtig vormgegeven online visitekaartje. Geloof me, ik vind mooie websites ook belangrijk. Maar uiteindelijk is het nog belangrijker dat je ook daadwerkelijk klanten krijgt via je website. Wanneer je op zoek bent naar een webbouwer is het slim om te kijken of de website van je webbouwer je ook aanspreekt.

Heeft hij of zij al veel klanten gehad, staan er veel referenties op de website, vind je de website van je eventuele toekomstige webbouwer ook echt mooi? Spreekt de stijl en de sfeer van zijn of haar portfolio jou ook aan? Of voel je nog niet echt de klik?

In het verleden maakte ik heel veel websites voor klanten. Ik vroeg altijd aan klant waarom ze uiteindelijk voor mij kozen. Vaak had een klant al meerdere gesprekken gevoerd met meerdere webbouwers maar was er geen klik. Wat ik ook vaak terug hoor is dat de webbouwer de klant niet begrijpt.

Ik ben heel visueel ingesteld

Ik ben heel visueel ingesteld, al geef je maar een paar wensen door aan mij en ik stel vervolgens een aantal duidelijke vragen, dan zie ik al snel in mijn hoofd voor me hoe jouw ideale droomwebsite eruit ziet. Ik heb daar maar heel weinig input voor nodig, toch geef ik iedere klant wel een uitgebreid werkboek mee zodat ik ook echt ALLES weet van mijn klant. Als ik het eerste voorstel laat zien dan zit ik bijna nooit verkeerd. Echt 90% van mijn klanten is direct tevreden. En dat is het allerbelangrijkste wanneer je op zoek gaat naar een webbouwer. Je moet een klik en een connectie voelen en hij of zij moet direct jouw stijl en gevoel wat je wil overbrengen op je website begrijpen.

De meeste webbouwers zijn onbetaalbaar

Vaak is het mega lastig om een goede en ook betaalbare webbouwer te vinden. Ik kan me zo voorstellen dat je ook niet direct met een mega reclamebureau wilt samenwerken. Je wil misschien ook niet direct meer dan 2000 euro neerleggen voor een website. Maar stel dat je al meerdere gesprekken hebt gehad met webbouwers en je voelt nog steeds niet de klik? Wat dan?

Ik adviseer je vooral als startende onderneemster, maar zeker ook als ervaren onderneemster om je eigen droomwebsite te bouwen. De enige die jou heel goed kent ben jij zelf. Je voelt precies aan wat je wel en niet wil en je kunt helemaal los gaan met je eigen creativiteit. Hoe cool is dat?

Wat ik de allerbelangrijkste reden vind is dat je als ondernemer ALTIJD in ontwikkeling bent. Je hebt de drive om te groeien met jouw droombedrijf en te knallen. Als je elk jaar naar jezelf terugkijkt ben je misschien al mega veranderd en gegroeid met je bedrijf. Hoe zonde is het dan dat je meer dan 2000 euro hebt betaald voor een website, terwijl je website niet meer goed bij je past en niet met je mee is ontwikkeld.

Je hoeft echt geen nerd te zijn om een website te bouwen

Daarom is het heerlijk als je weet hoe de basis werkt van websites bouwen. En vertrouw me, je hoeft echt geen nerd te zijn om een website te bouwen. Ik ben ook ooit begonnen als student en ik ben ook zeker geen nerd ;-)! Het is voor iedereen te doen ook al is je computer niet je beste vriend. Als je eenmaal weet hoe je je eigen droomwebsite kunt bouwen dan kan je website makkelijk met je meegroeien in jouw ontwikkeling. Hoe fijn is het dat je elk moment van de dag jouw website kan aanpassen, zodat het past bij jouw energie, kracht en persoonlijke ontwikkeling? En bij het gevoel wat je wil overbrengen op je website voor een dienst of product. Hoe gaaf is dat?

Zorg dat je echt een girlboss wordt over je eigen agenda!

Mijn advies is dus om niet te zoeken naar een webbouwer, maar om zelf je website te maken. Misschien hoor je nu een stemmetje in je hoofd van, ja maar ik heb het al zo druk met mijn bedrijf, ik heb helemaal geen tijd om ruimte in mijn agenda te maken om een mijn website te bouwen. Maar als je sowieso een (nieuwe) website nodig hebt en ook al werk je samen een webbouwer. Je moet sowieso tijd reserveren in je agenda. Feedback geven aan een webbouwer kost ook heel veel energie en tijd. En je bent ondernemer. Je bent baas over je eigen agenda. Zorg dat je echt een girlboss wordt over je eigen agenda. Je kunt je eigen vrije dagen inplannen. Blok een vast dagdeel in de week voor je droomwebsite en ga aan de slag! Je kunt het!

Hoe fijn is het als je elke week even een paar uurtjes vrij kunt maken om lekker te bouwen aan je droomwebsite. En als je website af is? Dan adviseer ik je om deze tijd nog steeds te blokken in je agenda. Zodat je lekker kunt werken aan je zichtbaarheid, blogs, mooie ontwerpen maken in Canva, vindbaarheid in Google, updates van je website of om een mooie gratis weggever te maken.

Ik wens jou heel veel succes met het zoeken van een ideale webbouwer en wie weet hoef je niet meer te zoeken, maar ben jij dit zelf! Hoe vet :-)! Als je over een paar maanden kunt zeggen dat je je eigen website hebt gebouwd. Je ziet het beeld waarschijnlijk al voor je. Je vriend of man die verbaasd kijkt en je kinderen die je in eerste instantie uitlachen. Jaa, dan kun je bewijzen dat je het echt kan!

Oh ja, en het laatste wat ik wil zeggen is dat het ook super belangrijk is voor je eigen groei van je bedrijf om je website zelf te maken. Je moet namelijk constant keuzes maken over je bedrijf als je aan het bouwen bent. Wie wordt mijn ideale klant, op welke diensten ga ik mij focussen? Wat voor weggever ga ik maken? Ik moet een video maken op mijn website etc. Hoe fijn is dat je al deze keuzes kunt maken tijdens het creatieve proces van bouwen.

Ik ben ieder geval overtuigd! Denk je, Rosanne ik heb wel interesse in jouw online programma DESIGN YOUR DREAM, om samen met mij en een hele groep onderneemsters je eigen website te bouwen in 3 maanden tijd. Schrijf je dan gratis in voor mijn online masterclass. Ik vertel je dan alles over hoe jij je eigen website kunt bouwen.

Lijkt mij super om je dan ‘online’ te ontmoeten! Tot snel!

Liefs,
Rosanne

E-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen via je website!

Wil jij snel en moeiteloos klanten kunnen aantrekken op je droomwebsite? Met deze 30 geheimen én een checklist maak jij je website helemaal 2019 proof. 

Met tips over gratis content, jouw droomklanten, branding, social media en meer. Download nu direct het e-book!

Gratis e-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Gratis 3-daagse: Creëer meer vrijheid en onafhankelijkheid met een online programma

Als je je aanmeldt voor de gratis 3-daagse, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Blijf op de hoogte wanneer ik een nieuwe ronde start van Next Level!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

Gratis e-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

25 musthaves plugins voor WordPress

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!