Selecteer een pagina

Hoe geloof je écht in jezelf?

Bij uitstek dé grootste uitdaging voor onderneemsters, is: diep geloof hebben in jezelf.
Want als je diep geloof hebt in jezelf, hoef je niet bang te zijn. Je hoeft niet te vrezen dat je ‘door de mand valt’. Allerlei angsten smelten weg, wanneer je diep geloof hebt. In jezelf.

Op 23 mei 2017 ging ik naar het Design Your Dream Live event in Brummen. Ik ging daar eens ‘voelen’. Hoe zou het zijn om zelfstandig onderneemster te zijn? Want ik zat nog in loondienst.

Ik merkte op dit event al, zonder KvK inschrijving, zonder businessplan, zonder eigen positionering,- dat DAT het was wat ik wilde: voor mezelf gaan beginnen. En ik voelde aan alles dat dit het moment was. Eerder kon ik er wel eens over dagdromen, maar werd het idee nooit actief. Nu werd alles in die richting gestuurd. Ik had oprecht geen keuze meer.

“Bye bye veilige en goedbetaalde baan. Hello onzeker avontuur.”

Na het event heb ik 3 maanden de tijd genomen. Voor mijn eigen positionering. Mijn eigen verhaal. Mijn visie. Mijn missie. Mijn website (natuurlijk via DYD ?). Want ik wist zeker dat ik iets wilde bijdragen. Ik voelde dat ik een purpose of hartmissie had. Eerder hielp ik grote merken om wat meer ‘mens’ te worden. Nu help ik de mens, de kleine onderneemster, om groots te denken en zijn. Dit met behulp van de zachte wijsheid vanuit je hart en steengoede branding strategie.

En waarom werk ik vanuit het hart?

Regelmatig heb ik het hierover met de onderneemsters die ik zelf begeleid in mijn programma Heart Based Business & Branding. Want jouw hart zorgt ervoor dat je geen angsten meer hebt. Want je kan nog zo een mooie branding en positionering hebben, als jij niet 1000% geloof voelt in jezelf en jouw missie dan voelen jouw potentiele klanten dat ook niet. Dan komt jouw hele mooie positionering niet eens authentiek over. Bovendien, ga jij vliegen, gaat jouw bedrijf stromen, vanuit vertrouwen, geloof en vanuit je hart.

“Als je geen vertrouwen voelt, dan voel je angsten en stagnatie in je bedrijf.”

Mijn tip hiervoor is dat je deze gedachte nu- ja echt nú- los gaat laten……..: “Eerst zien dan geloven”

Dit is zo een dooddoener.
Het sluit je hart direct af.
En het ‘klopt’ van geen kanten.
Het is een foutieve conditionering.
Die ons onbewust in de greep houdt.

Écht geloven in jezelf, start niet met ‘bewijs’.
Het hoeft niet eerst werkelijkheid te worden.
Je moet het je vooral in kunnen voelen en verbeelden.
Dus eerst geloven en dan zal je het ook gaan zien.
En soms moet je daarvoor eerst even in de huid kruipen van iemand die je uiteindelijk wilt zijn (de allerhoogste versie van jezelf). Of een voorbeeld/ inspiratie figuur. Blijf jouw voorbeeld of hoogste versie van jezelf doorvoelen.. en op een gegeven moment:

“You no longer affirm somebody. That somebody will be affirming you”

Dit is precies wat ik ben gaan doen. Zonder dat ik wist dat dit een mindset of heartset techniek was. Ik ben gewoon iets heel positiefs gaan doen, waarvan ik later terugkeek en me afvroeg: wat heeft mijn vliegende start veroorzaakt? Tuurlijk had ik ook een financiële buffer, maar ondernemen gaat niet enkel over geld. Het gaat over jouw droombedrijf ‘kloppend’ bouwen vanuit oprechtheid en authenticiteit. En vanuit goede positioning en diensten.

Nu een jaar later heb ik een prachtig online trainingsprogramma (gebouwd door Rosanne Raubun herself!). Met 10 prachtige onderneemsters in de eerste ronde. En ik maak me op voor de volgende zomereditie in juni. Ook geef ik in juni een 3 daagse Business Retreat in de natuur nabij Hilversum. Allemaal dromen die werkelijkheid worden.

Eén ding weet ik zeker. Er komen mensen op je pad die je kunnen hélpen op je pad. Je moet ze herkennen. Je moet een gevoel krijgen bij mensen. En ik wist niet waarom, maar een jaar geleden wist ik gewoon dat ik naar het Design Your Dream event moest. Ik kocht een kaartje terwijl ik helemaal niet kon. Ik had een groot kruis in mijn agenda. Ik kon gewoon niet. Ik gaf die dag zelf een workshop aan een grote organisatie vanuit loondienst nog. En kort voor het event veranderende mijn hele wereld. Ik gaf mijn baan op om erger ongeluk en ziekte te voorkomen. Ik mocht direct stoppen en kon gewoon alsnog bij het event zijn. Dit was voor mij het magische moment van 2017.

In 2018 heb ik nu al tientallen magische momenten beleefd.

Heel graag zie ik je op het Design Your Dream event op 22 mei aanstaande! En dan beleven we samen ons magische moment.

Want ik ben gevraagd om te spreken dit jaar! Zo gaaf! En wat ik je ga vertellen heeft mij binnen een jaar een prachtig bloeiend bedrijf opgeleverd: een vol hart en een krachtige positionering.

En speciaal voor dit event leer ik je hoe je dit kan door vertalen naar je website!

Ik wens je een prachtig en kloppend bedrijf.
Get the inside straigth and the outside will follow ?

Liefs en tot dan!
Doran

Zie ik je op 22 mei tijdens het Design your dream live event?