Selecteer een pagina

ALTIJD een vakantiegevoel in je bedrijf

 

Herken je het gevoel om behoefte te hebben aan vakantie? Zou je het liefst altijd een vakantiegevoel willen binnen je bedrijf? Dan deel ik deze podcast/blog mijn beste tips met je.

Op dit moment ben ik zelf binnen mijn bedrijf veel bezig met minimaliseren en lichter leven, mede door de podcast die ik samen met Ilona Anema heb opgenomen. Door het minimaliseren in mijn bedrijf, wil ik er ook voor zorgen dat ik meer rust creëer en hierdoor altijd een vakantiegevoel ervaar.

Wat doe ik om een vakantiegevoel te creëren en wat zijn mijn tips?

Tip 1:
Ga meer aan het werk zonder internet, of zorg ervoor dat je een tijdje geen internet hebt. Vroeger op vakantie hadden we nauwelijks internet, dan was je blij als je even wifi had. Dat vond ik altijd zo’n zorgeloos gevoel! Zelf doe ik elke avond tussen 20:00-21:00 mijn telefoon weg. Eerst maak ik altijd een wandeling met mijn hond, ik neem dan geen telefoon mee zodat ik even goed kan nadenken over mijn gevoelens en waar ik wel of geen zin in heb. Daarna ga ik douchen en op bed een boek lezen. Het liefst wil ik binnenkort een internet loze dag invoeren, bijvoorbeeld op woensdag. Dan wil ik mijn telefoon de hele dag buiten bereik houden. Daarnaast wil ik ook minder televisie kijken om zo mijn hoofd meer rust te geven.

Tip 2:
Doe al je verplichte taken rondom werk op 1 dag. Kies een dag en voer op die dag al je verplichte taken uit, zoals de administratie, het maken van content en het beantwoorden van je mail. De rest van de week heb je dan geen verplichtingen meer, waardoor je altijd een vakantiegevoel ervaart. Ook kan dit ervoor zorgen dat je nieuwe frisse ideeën krijgt doordat je hoofd meer rust heeft.

Tip 3:
Ga wat meer buitenshuis werken! Kies voor een leuke koffietentje of restaurant om lekker aan de slag te gaan voor je bedrijf. Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind, is het boeken van een Airbnb huisje. Ik kies dan voor een inspirerende omgeving, zoals aan zee en ga mijzelf dan focussen op 1 taak. Bijvoorbeeld werken aan mijn website, online programma of het schrijven van content.

Tip 4:
Maak het creëren van een vakantiegevoel een doel voor je bedrijf. Geïnspireerd door Ilona Anema ben ik mijzelf bezig gaan houden met minimalistisch ondernemen. Zo heb ik altijd een vaste vrije dag en hou ik mijzelf meer bezig met mijn vaste lasten. Wat geef ik uit en wat kan minder? Ik had bijvoorbeeld veel hoge kosten aan kantoor, internet en een Facebook expert. Door dit te minimaliseren houd ik geld over en automatisch ook meer rust in mijn hoofd. Het voelt licht om bepaalde maandelijkse lasten te kunnen stoppen, hierdoor heb ik minder zorgen en ga ik meer ondernemen uit vertrouwen (Wet van Aantrekking!).

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd met mijn blog. Wil je graag een keer sparren over het vakantiegevoel in jouw bedrijf? Bekijk mijn aanbod of dit iets voor jou is!

Hoe denk jij over het vakantiegevoel binnen je bedrijf en zou je dit ook meer willen toepassen?

[GRATIS E-BOOK]
Start met 5 simpele stappen een online programma

voor meer rust & energie in jouw bedrijf

=

Jij bent een sensitieve hartondernemer en je hebt een goedlopend bedrijf of praktijk, maar je verlangt naar meer rust, energie en ontspanning.

=

Je werkt momenteel veel uren voor een laag uurtarief. Liever wil je jouw huidige aanbod in een online programma gieten en er een goede prijs voor vragen, een prijs die jij echt waard bent.

=

De stappen die jij keer-op-keer met jouw klanten hebt doorlopen, wil jij nu op een duurzame manier vastleggen en toegankelijk maken voor een groter publiek.