Stap-voor-stap handleiding om je eigen online programma te maken

 

Heb jij ook de droom om een online programma te creëren? Herken je het stemmetje in je hoofd: “ben ik wel technisch genoeg voor het maken van een online programma, hoe pak ik dat aan?”. In dit artikel deel ik mijn stappenplan met je hoe jij binnen twee maanden een online programma kunt maken.

Stap 1: Dream big!
Start met visualiseren van je dromen! Ga terug naar de kern, waar wordt jij echt blij van? Hoe ziet je droomleven eruit? Hoe ziet jouw online programma eruit? Hoe ziet jouw leven 1 jaar na lancering van het programma eruit? Hoeveel deelnemers heb je en hoe voel jij je daarbij? Denk groot, alsof het al gebeurd is en al je dromen al zijn uitgekomen.

Stap 2: Maak je online programma concreet.
Net moest je groot denken, nu ga je juist minimaliseren. Welke lessen ga je aanbieden? Wie is jouw ideale klant? Welke onderwerpen komen er aan bod? Probeer het klein te houden, je kunt natuurlijk niet iedereen helpen. Richt je op jouw ideale klant.

Stap 3: Maak een salespage.
Ga starten met het schrijven van teksten voor je verkooppagina. Wat zijn de problemen van jouw ideale klant? Richt je hierbij op specifieke problemen waarbij iemand zich echt aangetrokken voelt. Wat kun jij betekenen voor de klant?

Stap 4: Bouw je salespage.
Nu je de teksten voor je salespage hebt geschreven, is het tijd om de salespage te bouwen. Zorg dat je geïnteresseerden voor je online programma krijgt. Je kunt de salespage al online zetten voordat je je online programma af hebt. Zo heb je wellicht al wat deelnemers, dit werkt motiverend om je online programma af te maken. Biedt de potentiële klanten je programma aan voor een pilotprijs, benader bekenden om je programma te promoten of organiseer een live dag voor nieuwe deelnemers. Kortom: trek je eerste klanten aan!

Stap 5: Academie bouwen.
Zijn de eerste klanten binnen? Dan kun je starten met het bouwen van een online academie. Zorg voor een beveiligde omgeving waar niet iedereen bij kan komen.

Stap 6: Inhoud van je lessen maken.
Wanneer de basis van je academie online staat, kun je de inhoud van de lessen gaan maken. Doe het vooral op jouw manier! Maak je video’s waar je alleen jezelf ziet, of voeg je een passende presentatie aan de video toe? Maak een werkboek in Canva voor de deelnemers of voeg een podcast of blog toe. Bouw de lessen op de manier die bij jou past.

Stap 7: Explodeer jezelf.
Je bent bezig met je online programma, tijd om jezelf online 100% te laten zien! Denk niet in angst, maar zorg voor een positieve mindset. Laat jezelf zien op een kanaal wat bij jou past, bijvoorbeeld Instagram of LinkedIn. Hou je niet van schrijven, neem dan een podcast op, of besteedt het uit aan een VA. Doe vooral wat jij leuk vindt en straal uit naar jouw klanten waarom ze voor jouw online programma moeten gaan.

Stap 8: Maak een lanceerplan.
Je lanceerdatum is bekend en je online programma is bijna af, maak daarom een pakkend lanceerplan! Begin 4 weken voor de lancering met een kickstartweek, 2-3 weken voor de lancering geef je enkele webinars of neem je podcasts op en de laatste dagen ga je online aftellen. Laat positieve recensies zien van voorgaande klanten, ga live op Instagram en schrijf content voor je social media kanalen. Alle activiteiten wijzen op één doel: zoveel mogelijk deelnemers voor je programma!

Dit is mijn stappenplan voor een online programma. Wil je de techniek achter een online programma weten? Hoe je binnen een paar tools via je website een online programma creëert? Bekijk mijn programma voor meer informatie. Daarnaast help ik je graag verder bij al je vragen rondom dit onderwerp, twijfel niet om mij een bericht te sturen!

[GRATIS E-BOOK]
Start met 5 simpele stappen een online programma

voor meer rust & energie in jouw bedrijf

=

Jij bent een sensitieve hartondernemer en je hebt een goedlopend bedrijf of praktijk, maar je verlangt naar meer rust, energie en ontspanning.

=

Je werkt momenteel veel uren voor een laag uurtarief. Liever wil je jouw huidige aanbod in een online programma gieten en er een goede prijs voor vragen, een prijs die jij echt waard bent.

=

De stappen die jij keer-op-keer met jouw klanten hebt doorlopen, wil jij nu op een duurzame manier vastleggen en toegankelijk maken voor een groter publiek.

GRATIS EBOOK: Start in 5 simpele stappen met een online programma voor meer rust & energie in jouw bedrijf

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je online droombedrijf. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Blijf op de hoogte!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

25 musthaves plugins voor WordPress

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Gratis Instagram cursus: Creëer meer vrijheid en onafhankelijkheid met een online programma

Als je je aanmeldt voor de gratis cursus, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Schrijf je in voor de online kickstartweek!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!