Wanneer ben jij klaar voor een online programma?

 

Heb jij als droom om een online programma te beginnen? Maar twijfel je of je er wel klaar voor bent en of het past bij jouw bedrijf? In dit artikel deel ik mijn tips met je om te starten met een online programma en of het bij je past, lees je mee?

Mijn groei richting een online programma
Zelf was ik op een gegeven moment behoorlijk druk met mijn bedrijf. Ik maakte veel websites voor ondernemers en kon moeilijk nee zeggen. Ik wilde altijd bereikbaar zijn voor klanten, met als gevolg dat ik weinig vrije tijd over had. Ik besefte mezelf dat ik zo niet altijd door kon gaan, ik wilde meer vrijheid en een dag vrij kunnen nemen zonder schuldgevoel. Ik kreeg vaak dezelfde vragen van klanten, waardoor ik mij besefte ‘dit moet makkelijker kunnen’.

De eerste stappen
Allereerst startte ik met het sturen van een werkboek aan mijn klanten voorafgaand aan de intake. Dit scheelde mij en de ondernemer tijd en hadden we alles op papier staan. Tijdens een rustige periode in de zomer ben ik gestart met het maken van een online programma. Hier plaatste ik filmpjes waarop ik vragen van klanten beantwoordde en zo kon ik mijn klanten verwijzen naar het programma. Wil je het volledige stappenplan weten om een eigen online programma te maken? Lees dan dit blog.

Past het bij jouw bedrijf?
Bedenk eerst welke stappen jij kunt automatiseren. Geef je veel theorielessen, bijvoorbeeld ‘hoe krijg je meer klanten’? Dan kun je dit gemakkelijk verwerken in een les in een online programma. Wil je wel persoonlijk contact behouden met je klanten? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld na iedere drie lessen een contactmoment in te plannen. Dit kan een skypesessie zijn, of een live dag met andere ondernemers.

Past het bij jou als ondernemer?
Droom je van meer vrijheid binnen je bedrijf? Heb je bijvoorbeeld een kinderwens, wil je meer tijd hebben voor de kinderen of wil je een maand vrij kunnen hebben wanneer jij wilt? Dan is het hebben van een online programma ideaal. Wanneer je nu begint met een online programma, heb je over enkele jaren een goede basis neergezet wat zorgt voor een passief inkomen. Ook wanneer je het gevoel hebt dat je méér kan dat wat je nu doet, is een online programma een goed idee. Vergelijk het met het schrijven van een boek. Je creëert een expertstatus wat zorgt voor meer vertrouwen.

Dus stap in die hoge energie en ga knallen! Wanneer je nu start, kun je over enkele jaren genieten van een goed lopend online programma, meer vrijheid en een stabieler inkomen. Wil je graag een online droomprorgamma bouwen? Bekijk mijn aanbod.

[GRATIS E-BOOK]
Start met 5 simpele stappen een online programma

voor meer rust & energie in jouw bedrijf

=

Jij bent een sensitieve hartondernemer en je hebt een goedlopend bedrijf of praktijk, maar je verlangt naar meer rust, energie en ontspanning.

=

Je werkt momenteel veel uren voor een laag uurtarief. Liever wil je jouw huidige aanbod in een online programma gieten en er een goede prijs voor vragen, een prijs die jij echt waard bent.

=

De stappen die jij keer-op-keer met jouw klanten hebt doorlopen, wil jij nu op een duurzame manier vastleggen en toegankelijk maken voor een groter publiek.

GRATIS EBOOK: Start in 5 simpele stappen met een online programma voor meer rust & energie in jouw bedrijf

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je online droombedrijf. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Blijf op de hoogte!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

25 musthaves plugins voor WordPress

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Gratis Instagram cursus: Creëer meer vrijheid en onafhankelijkheid met een online programma

Als je je aanmeldt voor de gratis cursus, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Schrijf je in voor de online kickstartweek!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!