Selecteer een pagina

Mijn acht levenslessen uit acht jaar ondernemerschap

Op mijn 21e startte ik mijn eigen bedrijf. Dat betekent dat ik mezelf dit jaar acht jaar onderneemster mag noemen! In de afgelopen acht jaar heb ik mega veel geleerd over persoonlijke ontwikkeling en het ondernemerschap. En deze inzichten, gebundeld in acht levenslessen, deel ik maar al te graag met je!

1) Design your own dream!

Mijn motto! Je kunt je eigen leven vormgeven hoe jij het wil. Mijn dromen zijn de afgelopen jaren allemaal uitgekomen. Alles is mogelijk als je maar in jezelf en je dromen gelooft! Jij bent de designer over je eigen leven.

2) Less is more

Durf je te focussen op één doel tegelijk. Mijn hoofd is soms één grote brei van ideeën. Het helpt me om maar één doel voor ogen te hebben. Dit helpt mij om alle randzaken niet als prioriteit te zien. Dit voelt voor licht en simpel!

3) Alles begint bij zelfliefde

Als je lekker in je vel zit en je hebt een positieve mindset, trek je ook de juiste personen en situaties aan! Werk elke dag aan je mindset, aan je gezondheid en aan liefde voor jezelf.

4) Ontspanning is the key

Vorig jaar organiseerde ik samen met een vriendin een retreat in Ibiza. Normaal gesproken ben ik al maanden bezig met een strakke planning, maar deze keer liet ik het los. Ik besefte dat ontspanning the key is! Creëer het ‘vakantiegevoel’ in je bedrijf. Als jij volledig ontspannen bent, blijven gedachten en ideeën stromen. En dat is wat je wil!

5) Van binnen naar buiten

Als je zelf een website of online academie bouwt, ben jij – en echt alléén jij – echt de kapitein van het schip. Jij bent je eigen inspiratiebron. Er is geen businesscoach of webbouwer die jou stuurt. Sta bij iedere (zakelijke) keuze even stil bij waarom je doet wat je doet en waarom je kiest wat je kiest.

6) Succesvol zijn is heel persoonlijk

In acht jaar tijd ben in ontzettend gegroeid in het ondernemerschap. Als starter was ik al blij met 200 euro in de maand. Inmiddels verdien ik meer dan 100.000 euro per jaar. Succes zijn niet die nullen op mijn bankrekening. Ik leef minimalistisch, heb een klein team en leef bewust. Wat mij écht het gevoel geeft dat ik succesvol ben, is impact maken! Doen waar ik goed in ben en mijn kennis delen met de deelnemers.

7) Bewandel je eigen pad

Toen ik net begon met ondernemen, keek ik nog heel erg naar de webbouwers om mij heen. Ik woon in een klein dorpje en ik telde al tien verschillende webbouwers. Inmiddels ben ik me ervan bewust dat concurrentie niet bestaat. Iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad! Ga linksaf waar anderen naar rechts gaan en luister naar je intuïtie.

8) Leren, leren en nog eens leren!

Ik lees boeken, bekijk documentaires, ga naar seminars en koop online programma’s. Ik investeer in mezelf, mijn ontwikkeling en mijn kennis. Mijn tip aan iedere ondernemer is dan ook: blijf leren! Blijf jezelf ontwikkelen en investeer er in.

Wat zijn jouw levenslessen? Misschien ben je nog startende ondernemer maar heb je wel veel levenslessen meegemaakt in je leven. Of je bent net als mij al jaren aan het ondernemen.

Iedereen heeft hele mooie levenslessen gehad in zijn of haar leven.
Alleen niet iedereen doet wat met haar levenslessen.
En er zijn maar een aantal mensen die het vervolgens ook weer doorgeven.

Geef jij jouw levenswerk door?
Iedereen beschikt over kennis, maar niet iedereen doet hier ook wat mee. Wil jij dolgraag jouw levenswerk doorgeven? Bekijk hier mijn programma. Ik help je met de transformatie van een uitvoerend aanbod naar een kloppend online programma voor sensitieve hartondernemers!

[GRATIS E-BOOK]
Start met 5 simpele stappen een online programma

voor meer rust & energie in jouw bedrijf

=

Jij bent een sensitieve hartondernemer en je hebt een goedlopend bedrijf of praktijk, maar je verlangt naar meer rust, energie en ontspanning.

=

Je werkt momenteel veel uren voor een laag uurtarief. Liever wil je jouw huidige aanbod in een online programma gieten en er een goede prijs voor vragen, een prijs die jij echt waard bent.

=

De stappen die jij keer-op-keer met jouw klanten hebt doorlopen, wil jij nu op een duurzame manier vastleggen en toegankelijk maken voor een groter publiek.