12 tips om je website een droom upgrade te geven!

Het is officieel zomer! Ga jij deze zomer nog op vakantie en heb je ook nog een paar weken vrij om lekker ‘aan’ je bedrijf te werken? Vaak is het in de zomer een heerlijk moment om even lekker bij te knutselen aan je website.

Ik geef je 12 tips om je website weer een upgrade te geven zodat je er na de zomer weer tegenaan kunt!

Tip 1: Over mij pagina

Update je eigen ‘over mij pagina’. Waarschijnlijk ben je gegroeid met je bedrijf en misschien ben je ook wel gegroeid qua ideale klant. Het is belangrijk dat je je ‘over mij pagina’ zo schrijft dat je ideale klant zich in jou herkent. Dus stel dat je nu meer high-end klanten wil aantrekken dan moet je ook je eigen verhaal aanpassen en de bijbehorende resultaten laten zien wat je hebt bereikt. Bijvoorbeeld aantal deelnemers voor een programma, challenge of event. Verder is het leuk om leuke feitjes te delen over jezelf. Dit zorgt ook weer voor een connectie met je ideale klant. Bijvoorbeeld als jullie beide dezelfde passies delen :-)! Ik zag laatst ook nog een leuke tip om je eigen bucketlist te delen op je ‘over mij pagina’.

Tip 2: SSL certificaat

Heb jij al een SSL certificaat op je website staan? Dit betekent dat je een ‘https’ voor je eigen url hebt staan met een ‘s’. Dit betekent dat je een ‘veilige’ website hebt en dat bezoekers op jouw website ‘veilig’ hun gegevens kunnen achterlaten (bijvoorbeeld bij een contactformulier of nieuwsbriefformulier). Waarom is het zo belangrijk om een SSL certificaat te installeren? Anders word je minder goed gevonden in Google en je bezoekers krijgen regelmatig een melding dat je website niet veilig is. Dit is natuurlijk niet professioneel! Vraag daarom snel bij je webhostingpartij een SSL certificaat aan.

Tip 3: Gratis weggever

Heb jij een gratis weggever op jouw website? Een gratis weggever betekent dat je iets ‘gratis’ weggeeft in ruil voor een e-mailadres. Bijvoorbeeld een e-book, videoserie of online training. Heb je al een weggever op je website staan? Kijk eens kritisch of je weggever nog wel up-to-date is bij je diensten. Of misschien moet je een nieuwe weggever maken die meer aansluit op je diensten. Heb je ook al over nagedacht om een extra pagina aan te maken met ‘gratis’. Op deze pagina kunnen bezoekers een overzicht zien van alle weggevers. Bekijk hier een mooi voorbeeld van Debbie Bernasco.

Tip 4: Op de hoogte blijven functie

Misschien organiseer jij wel programma’s of trajecten die niet het hele jaar open zijn. Het is zonde als ze de rest van het jaar niks kunnen doen. Daarom kan je een nieuwsbriefformulier maken zodat zodra iemand interesse heeft op de hoogte kan blijven van jouw diensten. Ook is deze functie goed als je een nieuwe dienst aan het ontwikkelen bent.

Tip 5: Gratis gesprekken aanbieden

Heb jij bijvoorbeeld een high-end dienst? Misschien is het goed om te werken met gratis intakegesprekken. Maak bijvoorbeeld een extra pagina aan voor je gratis intake gesprekken. Maak er geen simpele pagina van maar vertel waarom een intakegesprek zo waardevol met jou is! Omschrijf wat de waarde is van jouw gratis gesprek. Je kunt de intakegesprekken een mooie naam geven en als je vervolgens een aantal gesprekken hebt gevoerd kan je ook mooie testimonials plaatsen. Bekijk hier een mooi voorbeeld van Suzanne van Schaik.

Tip 6: Privacy verklaring

In mijn online programma DESIGN YOUR DREAM heb ik een uitgebreide les gemaakt om je website AVG-proof te maken. Alvast één tip: zorg dat in je footer een link staat naar je privacyverklaring en verander al je opt-in formulieren op je website.

Tip 7: Back-ups

Maak je weleens back-ups van je website? Met de plugin UpdraftPlus WordPress back-up plugin kan je heel gemakkelijk back-ups maken van je WordPress website en vervolgens ook automatisch koppelen met bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive.

Tip 8: Verklein je afbeeldingen

Misschien laad je website wel erg traag, dit betekent ook dat je minder goed gevonden wordt in Google als je hele hoge resolutie afbeeldingen gebruikt op je website. Met Imsanity plugin kun je alle afbeeldingen verkleinen zodat je nog wel goede en scherpe foto’s op je website hebt maar niet mega groot!

Tip 9: Maak een salespage van een dienst

Wil je je graag meer focussen op één dienst? Niet te veel diensten aanbieden? Dan is het misschien goed om één dienst helemaal uit te lichten en daar een mooie salespage van te maken. Een salespage is een pagina waar je één dienst op verkoopt. Je hebt dus 100% focus. Het voordeel van het thema Divi is dat je heel simpel je menu/logo kunt uitzetten op de salespage, zodat je nog maar één call-to-action hebt en dat is de bestelbutton. Zo zijn bezoekers op je website niet afgeleid. Je kunt bijvoorbeeld alleen je salespage promoten op social media. Zonder dat ze verder verdwalen op je website.

Tip 10: Call to actions onder je blogs

Schrijf jij regelmatig blogs voor op je website? Plaats je wel onder elke blog een call to action? Bijvoorbeeld naar je gratis weggever of gerelateerde artikelen? Zo creëer je namelijk een salesfunnel op je website. Via je blog schrijft een lezer zich in voor een gratis weggever en misschien worden ze daarna wel klant.

Tip 11: Responsive voor mobiel & tablet

Misschien is deze tip al een beetje verouderd maar het is super belangrijk dat je website ook goed responsive is voor mobiel & tablet! In mijn favoriete thema Divi kan je bijvoorbeeld verschillende varianten maken voor je computer & mobiel zodat het op beide schermen er prima uitziet!

Tip 12: Verdienmodellen

Weet je nu eigenlijk al welke stappen jouw bezoeker op je website maakt tot hij of zij uiteindelijk klant van jou wordt? Probeer eens na te denken over een goed verdienmodel en je salesfunnel. Je kunt bijvoorbeeld in nieuwsbriefprogramma’s MailChimp of Autorespond een aantal geautomatiseerde mails instellen zodra iemand een weggever heeft gedownload. In mijn programma leg ik stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Maak kennis met mij!

Denk jij dat je deze zomer tijd gaat vrij maken om aan de slag te gaan met een mega upgrade voor je website of met je nieuwe website? Of merk je dat je bestaande website niet helemaal up-to-date is en dat je weinig punten echt kunt oppakken? Dan is mijn programma DESIGN YOUR DREAM wel iets voor jou! Je krijgt mijn Divi thema er gratis bij en na de zomer gaat mijn prijs omhoog dus profiteer van de zomerkorting! Schrijf je als eerste in voor mijn kickstartweek van 2 juli t/m 6 juli om kennis te maken met mijn programma.

E-book: 30 geheimen om moeiteloos klanten te krijgen via je website!

Wil jij snel en moeiteloos klanten kunnen aantrekken op je droomwebsite? Met deze 30 geheimen én een checklist maak jij je website helemaal 2019 proof. 

Met tips over gratis content, jouw droomklanten, branding, social media en meer. Download nu direct het e-book!

HOW-TO GIDS: Zo begin je een succesvol online bedrijf

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

Blijf op de hoogte!

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

HOW-TO GIDS: Zo begin je een succesvol online bedrijf

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!

25 musthaves plugins voor WordPress

Als je je aanmeldt voor dit gratis ebook, krijg je ook maandelijks gratis tips en inspiratie voor je droomwebsite. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

You have Successfully Subscribed!